08

Кога е нужно да легализираме документ?

[imic_button colour=“btn-primary“ type=“enabled“ link=“http://pravna-pomosht.org/%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81/“ target=“_blank“ extraclass=““ size=“btn-lg“]Имате въпрос?[/imic_button]

Най-често легализация ни е необходима, когато трябва да представим документа пред учреждение на друга държава. Например, за да сключим брак в чужбина, представяме на компетентния орган на чуждата държава удостоверение за семейно положение, издадено от България, заверено с Апостил и преведено на съответния официален език в тази държава.

С някои държави Република България има сключени двустранни договори за правна помощ, по силата на които е постигната договореност за освобождаване от заверка с АПОСТИЛ на документите, издадени от тези държави. Тези документи трябва да носят единствено печат на оторизираното според договора ведомство. Такива документи се нуждаят единствено от заверка на подписа на преводача.

Списък на държавите, с които Република България има сключени такива двустранни договори за освобождаване от заверка с АПОСТИЛ, можете да откриете тук.

 

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.